Tyrigrava Classic # 2

 

 

Det er ofte aktivitet på Tyrigrava, men det er sjelden at alt klaffer så godt som nettopp helgens Tyrigrava Classic som var nr 2 i rekken til arrangørene fra Veterankameratene, som har sitt utspring i Follo.

Alt lå til rette for en flott dag på alle måter, solen skinte om kapp med de fremmøtte, som sammen med likesinnede var møtt fram i hopetall. Hele området ved Tyrigrava kro var fyllt opp med kjøretøy som alle kan betegnes som "klassikere" på de Norske veier. Blankpollerte biler, masse krom, biler med tak, og biler uten tak. Originale biler, og ombygde biler. Her var det biler for enhver smak, og som arrangørene sier, dette er et treff for alle veterankjøretøy på 2 og 4 hjul, til og med en trehjuling var å se, som treffets minste bil fant vi nemlig en BMW Isetta med en motor på 300 kubikk-cm. Den ble kjørt av en dame, og de som trodde at dette er en hobby for kun gutta, de må tro om igjen. Videre kan nevnes biler som Volvo Amazon, Ford Taunes, Folkevogn boble, Chevrolet, Caddilac, flere såkalte Hot-Rods, et fenomen som oppstod i USA på slutten av 40 tallet og videre gjennom 50 tallet og frem til i dag. Det var sportsbiler, "dollarglis", bruksbiler, "muskelbiler" Engelske, Svenske, Tyske, Italienske og Amerikanske. Biler fra kr 10 000 til svimlende 4-5 mill stykket var å se. Uttallige arbeidstimer på restaurering og vedlikehold var gjennstand for mange beundrende blikk i løpet av denne lørdagen.

Totalt var det i overkant av 120 biler tilstede, ca 800 publikummere hadde også funnet veien. Dette treffet satte et verdig punktum for treffsesongen i Follo, og deltakere fra hele Østlandet, med Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold var representert.
Dette treffet er kommet for å bli, det første treffet i mai ble omtalt som en suksess, og dette andre treffet kan ikke sies å være noe annet. Arrangørene var også svært fornøyd med både fremmøte og det fantastiske været. Dette dannet en fin ramme som igjen ga blide mennesker som koste seg i høstsola på Tyrigrava. Som seg hør og bør på et klassisk biltreff, så var også musikk fra 50-60 tallet representert gjennom den Norske offisielle Elvis Presley Fanclub: "Flaming Star", samt deleselgere som er nødvendige aktører som forsyner bilentusiastene med deler for å oppdatere sine klenodier.
Treffet ble avsluttet med premieutdeling, og deretter var det felles Cruising fra Tyrigrava Kro inn
til Oslo sentrum via Gamle Mossevei. En cruising som dette skaper interesse, og mange beundrende blikk var å se langs kjøreruten inn til bl.a Karl Johans gate.
Gutta i Veterankameratene takker for i år, og ønsker alle og flere til, velkommen til nytt treff allerede til våren.

Se bildene i fra treffet

 

           
Sponsorer:          
       
Powered by:
.